Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Kadına Yönelik Şiddeti Durduracağız!

30.10.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, kadına yönelik fiziksel, cinsel, ekonomik, dijital ve psikolojik şiddetle mücadele amacıyla hayata geçirdiği “YaşamHak” Projesi kapsamında; barolar, Sivil Toplum Örgütleri ve meslek odaları ile protokol imzalamaya devam ediyor.

Bugüne kadar 120 protokol imzalayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, dört günde dört protokol daha imzalayarak 124 protokole ulaştı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi kapsamında imzalanan protokollere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Nazlıaka, “Cumhuriyet bir kadın devrimidir. Cumhuriyet sayesinde kadınlar, eşit yurttaşlık hakkına sahip oldu ve sosyal, siyasal ve ekonomik olarak güçlendi. Ne yazık ki AKP Hükümeti, kazanılmış bütün haklarımızı aşındırmak istiyor. Her gün en az 2 kız kardeşimiz cinayete kurban edilirken, koruma altındaki kadınlar göz göre göre katledilirken, ülkeyi yönetenler kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’ni feshediyor. Hükümet yetkilileri her kadın cinayeti sonrasında “ah,vah!” demenin dışında bir şey yapmayınca, biz elimizi taşın altına koyduk ve 2 yıl önce YaşamHak projemizi hayata geçirdik. Bu kapsamda kadına yönelik şiddeti durdurmak için ülkeyi karış karış dolaşıyoruz. Gittiğimiz illerde, şiddet mağduru kadınlara ‘Endişeli, güvensiz veya yalnız hissediyor olabilirsin, korkma! Eğer şiddet görüyorsan; kendin, geleceğin, hayatın, çocukların için endişeleniyorsan, biz buradayız. Yalnız değilsin, biz varız diyoruz’” dedi.